Viewing entries tagged
Kitchen Renovation

BEFORE AND AFTER KITCHEN GARDEN STREET BROWNSTONE

BEFORE AND AFTER KITCHEN GARDEN STREET BROWNSTONE

We expended the foot print of the original kitchen by 8 feet and integrated a new glasses and a panoramic window over the new sink.
2016-01-15 15.12.07.jpg
Welcome to this brand new kitchen, a spacious place perfect for entertaining and family time.
 3D render of the Kitchen ! 

 3D render of the Kitchen ! 

By Anaïs Gibaud 

BEFORE AND AFTER DINING ROOM AT THE ART COLLECTORS' HOME

BEFORE AND AFTER DINING ROOM AT THE ART COLLECTORS' HOME

DINING ROOM AT THE COLLECTORS HOME: 

The narrowness of the space called for streamlined furniture pieces, and this was a problem that we solved  by designing a custom-made dining room banquette.

We added a very modern element: the blue leather, but also some warmer elements such as the walnut cabinetry, which hosts extra storage on one side and a fun bar on the other.  The leather was used on most of the seating furniture pieces (sofa, kitchen chairs, leather banquette) for durability as the clients have a lovely dog.

We added a lot of lighting so the space would not be dark as the dining room is located at the center of the apartment.

THE KITCHEN

It is a very modern style kitchen with some classical lines with the Carrera Marble that wraps around with waterfalls on each side of the island. 

   BEFORE PICTURES OF THE DINING ROOM AND KITCHEN AREA

1F8A6505.jpg

   

BEFORE AND AFTER PICTURES OF A ZEN CONTEMPORARY FAMILY HOME

BEFORE AND AFTER PICTURES OF A ZEN CONTEMPORARY FAMILY HOME

Located in the Upper East Side Manhattan, NY, we designed a a zen contemporary family home in the heart of bustling Manhattan.

Before and After pictures of the Kitchen and Dining area:

Before Kitchen and Dining Area

Before Kitchen and Dining Area

Before - Dining Room

Before - Dining Room

After Kitchen and Dining area + Living room

After Kitchen and Dining area + Living room

The open kitchen is sleek and modern with meticulous detail, including white high-gloss cabinetry, appliances by Bosch, Jenn-air, Liebherr and a massive granite breakfast island that can comfortably seat four or more.

The separate dining area (below) is perfect for formal dinner gatherings:

Before - Dining Room

Before - Dining Room

Before Living room and Kitchen

After - Dining Room  We chose an Organic Hemp Broadway Blue Wallpaper to cover the dining area's wall and make it a very comfortable place to receive guests - it brings in texture, personality and a chic quality to the space.

After - Dining Room

We chose an Organic Hemp Broadway Blue Wallpaper to cover the dining area's wall and make it a very comfortable place to receive guests - it brings in texture, personality and a chic quality to the space.

After Living Room and Kitchen

After Living Room and Kitchen

The generous living room has been designed to be a place where family and guests gather for group recreation like talking, reading, and watching TV. 

The Entertainment center has been custom designed by Marie Burgos Design.

Featured Accessories that will be very soon on sale at our online store! 

  • Bonbon Chouval Bleu de mer in Hig - fired glazed ceramic

  • Pillows:

    • “Terra” Pillow Bonbon Chouval in natural linen, organic felt and gold By MBD

    • “Yin” Pillow Bonbon Chouval in natural linen, organic felt and gold By MBD

    • “Yang” Pillow Bonbon Chouval in natural linen, organic felt and gold By MBD

 

By Anaïs Gibaud

 

 

Admiration and envy

True, renovations can get messy, destructive and noisy but the end result will uplift your daily routine.  This incredible kitchen renovation, created by Maryland designer Kristin Peake, took this home from drab and dull to light, airy and breathtaking.

Undoubtedly, the most drastic improvement is the transformation provided by the white cabinetry and trim.  Immediately the space feels open and ethereal, offering a peaceful gathering zone.  Peake also took the families needs into account by generating several different seating arrangements such as the table in the bay window, high top chairs at the bar and a comfortable seating setup surrounding the fireplace.  A number of additions proved to support the needs of the residents; more storage in the island, rotating water spigot over the stove and farmhouse sink.

Simply put, this renovation provided a reinvention vested in the family’s needs.

For more design inspiration, email marie@marieburgosdesign.com and visit www.marieburgosdesign.com.

Images: www.dcbydesignblog.com